SANDRA VICTORIA MARIA

 1. ABOUT ME
 1. MY EVERYDAY
 1. INSPIRATION
 1. SPINNING THROUGH MY MIND
 1. PICTURES OF ME
 1. I LOVE INK
 1. MY TATTOOS
 1. LOVE MY CATS
 1. HUMOR
 1. FOOD
 1. CLOTHING
 1. QUOTES
 1. FOTBOLL
 1. LOVE
Recent Tweets @sandravictoriam
Posts tagged "spinning through my mind"

Programmet som många kanske har sett, eller kanske inte sett - kort och gott så handlar det om hur accepterat det är i dagens samhälle med ingrepp och operationer och att man säger att botox är någonting man går och gör på lunchen. 

Jag kan inte låta bli att tycka en massa saker som jag känner att jag behöver få ner på några rader. 

Vad är egentligen problemet? Vem ska säga vad som är okej eller inte? Var och en bestämmer över sin egen kropp. Det finns extreminister inom alla kategorier, minst sagt plastikoperationer osv, men det är fortfarande DERAS egna val, vilka är ni att sitta och döma en tjej med stora bröst och stora läppar för att ni tycker det är fult? Eller slampigt? Eller ankläppar? Eller vad man nu än tycker… Att sitta och påpeka andra människors “fulheter” för att DU tycker så? Jag har verkligen aldrig förstått mig på det. Vad gör det mer okej att mobba människor för att dem gjort ett ingrepp?

Jag stör mig också nåt otroligt på hur folk kan tycka att vissa operationer är mer accepterade än andra; en tjej med olika storlekar på brösten är mer accepterad att göra om dem än en tjej som bara har två små, men lika stora. Tjejen med olika storlekar har mer “rätt” att må dåligt än tjejen med två små. Bara för att ingenting är “fel” enligt resten av samhället så skall man peka finger och säga “du är född sån, acceptera dig själv”. Eller den klassiska, det är bara tjejer med mindre självrespekt som gör det. Det är så mycket vanligare än folk kan inse tror jag, ändå pekar man finger åt silikonbruttorna när i själva verket grannen bredvid har gjort samma ingrepp, fast valt mindre byst. 

Jag tycker det är löjligt rent ut sagt. Jag sitter inte och säger att man SKA göra om sig själv, men det ska vara okej om man VILL göra om sig själv, det är ingen annans business!! Det är en stor skillnad. Och att man skall vara natural och som man är född - då kan vi alla sluta färga håret, bryn, fransar, hårförlängningar etc etc. 

Nu hamnade jag på massa sidospår, det jag egentligen vill komma fram till är att jag klarar inte av när folk inte kan sätta sig in i varandras perspektiv. Det är absolut en jättefin tanke hela “du är den du är” - men någonstans så måste man också inse att självkänsla är något av det viktigaste man har, det är så viktigt att älska sig själv och vara trygg i sig själv, annars fallerar mycket annat runt omkring. Så vem är du att avgöra om hennes näsa är “fin och normal” när tjejen i fråga inte alls tycker det. Oftast så är det så att man väljer att göra ett ingrepp, trots risker, pga ett outhärdligt komplex. För att må bättre själv, för att acceptera sig själv. Och det är det viktigaste enligt mig. Är man nöjd själv, då är det bra. Spelar ingen roll om resten tycker att du har för stora läppar, så länge DU är nöjd så är det de enda som spelar någon roll. 

Smaken är som baken, det vet vi ju. Så jag säger inte att det är fel att tycka emot, men jag tror däremot att dessa människorna har svårt att sätta sig in i andra människors känslor och situationer… Sedan handlar det mycket om generationer också såklart. Men i slutändan så tycker jag att hela idén med programmet kanske var av god avsikt, men det framstår mer som att det är mer fel och tragiskt att göra ingrepp än inte, varför inte bara vara neutrala och inse att var människa gör vad var människa vill? The end…

Sedan måste jag också tillägga att trots att jag har vänner som diggar henne (sorry) så är nog Katrin Zytomierska en av dem pinsammaste människor jag har sett på länge. Hon är så fruktansvärt omogen och att hon nu är mamma får mig att höja ögonbrynet ännu mer; “Kissie har öppnat en dörr för fula tjejer”. Vilken mamma eller människa överhuvudtaget säger så? Att ständigt sitta och peka och mobba yngre tjejer, jag har nästan lust att lära henne en läxa, och hon lär ju vara ganska så många år äldre än mig. Jag kan bli galen på folk som mobbas alltså… 

Shit, jag spann enna iväg. Dags att röra på mig, ciao!